Over Annemieke
Schrijven is begonnen als jeugdliefde. Op mijn tiende publiceerde ik mijn eerste verhaal, over Kareltje

OVER ANNEMIEKE MAATMAN

Schrijven is mijn leven, dat doe ik het allerliefst. Dit enthousiasme breng ik over naar de lezer: de tekst is duidelijk en prettig leesbaar.

Het plezier in schrijven ontdekte ik al tijdens mijn jeugd. Op mijn tiende publiceerde ik mijn eerste verhaal: ‘Kareltje gaat logeren bij tante Frieda’. Het verhaal was onderdeel van een samengesteld boekje dat ik maakte voor mijn klasgenoten. Later dat jaar typte ik de geschreven tekst over op de Remington typemachine van mijn vader, voor de voorleeswedstrijd van onze bibliotheek. Ik werd eerste in mijn leeftijdscategorie.

Tijdens mijn studie en loopbaan ontwikkelde ik mijn liefde voor schrijven verder. De basis ligt bij mijn opleiding aan de internationaal georiënteerde Hogere Europese Beroepenopleiding (HEBO) in Den Haag. Tegenwoordig European Studies. Door mijn liefde voor talen koos ik voor deze studie, ik studeerde af in Communicatie Management. Als redacteur van HEBO’s Euromania Magazine deed ik in mijn tweede studiejaar mijn eerste journalistieke ervaringen op. In mijn derde studiejaar studeerde ik een halfjaar aan de Faculteit Informatie-Communicatie van de Universiteit in het Franse Rennes. Tijdens mijn vierde studiejaar liep ik stage op het Weense stadhuis, Oostenrijk, bij de Pers- en Informatiedienst, afdeling buitenland. In Wenen herontdekte ik mijn jeugdliefde schrijven. Ook werd ik daar tijdens een workshop enthousiast over radiomaken. Dat leidde er uiteindelijk toe dat ik vijf jaar twee verschillende jeugdprogramma’s presenteerde voor Baarn FM.

Als zelfstandig redacteur en tekstschrijver ben ik allround: ervaring met álle tekstsoorten en communicatievormen: radio, intranet, internet én alle geprinte en gedrukte media. Ik schrijf over zeer uiteenlopende onderwerpen, met als specialisatie wijnen, verzekeringen en financiële dienstverlening. Geregeld zet ik me in voor het Amersfoortse Ondernemersnetwerk EVON waarvan ik lid ben. Doordat ik vijf jaar werkte bij DierenPark Amersfoort als gids en verhalenverteller, beheers ik vakmatig de fijne kneepjes van verbale en non-verbale communicatie.

Kortom: ik ken alle geheimen van een goede en boeiende tekst, of de woorden nu geschreven of gesproken zijn! Zin om met mij te sparren over een tekst die je hoofdbrekens bezorgt?

Bel of mail me!

06 – 43 43 15 13
annemieke@tekstopmaatman.nl

 

 

Annemieke Maatman

Op mijn tiende publiceerde ik mijn eerste verhaal: ‘Kareltje gaat logeren bij tante Frieda’, waarmee ik een voorleeswedstrijd won.