Pogo Pit en Flying High

Pleidooi om meer te Dromen!

Als kind droomde ik het elke nacht, een rondje vliegen rondom mijn huizenblok. Precies dat rondje. De magie van het loskomen, vrij zijn in de lucht, alles kunnen overzien. En dan tóch weer telkens de vertwijfeling: ga ik het voor elkaar krijgen zonder schrammetjes?

De magie van het loskomen, vrij zijn in de lucht, alles kunnen overzien.
‘We’re Flying High’

Captain Hollywood Project uit 1994

Als baby en peuter vloog ik ook vaak even in de lucht, en landde weer zacht in de armen van mijn vader, moeder of een liefhebbende oom. Ik schaterde het uit en voelde me geborgen in twee beschermende, sterke armen. Bij mijn eigen neefjes zag ik het ook. Hun gilletjes van geluk als ze een halve meter boven mijn hoofd vlogen. Telkens was daar de vertrouwde, open blik van hun trotse tante. Liefdevol spel, waar geen enkel kind genoeg van krijgt. Ze zijn nu te zwaar om nog boven mijn hoofd te tillen. Maar als ik ze lanceer op de trampoline, zijn daar weer dezelfde kreetjes van plezier. Hoe hoger, hoe uitzinniger. Met ons viertjes vormen we onze eigen Pogo Pit. ‘We’re Flying High’, aldus Captain Hollywood Project uit 1994.

 

 

 

The Natural High

Als (jong)volwassenen landen we ook graag veilig. Toen het crowdsurfing nog volop happening was, ervoer menig punker of rocker de euforie van het gedragen worden door vele armen. Het zweven over de menigte. Gevoel te vliegen. Dat riep ongetwijfeld herinneringen op aan onze kindertijd.

Op handen gedragen door die hard fans.

In juni 1992 bevond Eddie Vedder van Pearl Jam zich zelfs in letterlijk zulke hogere sferen, dat hij tijdens PinkPop in een metershoge camera-kraan klom voor de sprong der sprongen. Hij landde letterlijk te midden van die hard fans die hem op handen droegen. De ultieme, legendarische stagedive. Zoek ‘m maar op. The Natural High. Zoveel toegewijde mensen als fantastisch vangnet!

 

 

 

Leve de Dromer, leve de Visionair!

Als creative voel ik me verbonden met Eddies hoofd vol dromen. Roep net als ik de geluksgevoelens op toen je vloog als kind of koester de kick die je had als stage-divende uit-je-plaat-gaande-puber.  You‘re Flying High! Ga wandelen met Windkracht 5 en stijg bijna op, samen met je hond. Overpeins onverstoord terwijl je relaxed schoffelt en fantaseert over je bárstensvolle moestuin met jouw prijs na prijswinnende pompoenen. Float in space en neem op de terugweg een stukje oneindigheid mee. Dromen gaan vooraf aan elk nieuw begin. In ons calvinistische landje halen we vaak onze schouders op bij dromers, filosofen en denkers. Maar je krijgt never nooit vooruitgang als er niemand eens iets betwijfelt. Of de stelligheid van bepaalde zaken in een nieuw licht zet. Visie is nodig. Zonder de denker die destijds openlijk vraagtekens durfde te zetten bij de maatschappij-brede opvatting dat de aarde plat was, liepen we nu nog steeds rond met deze achterhaalde kijk op de wereld. Dromen mág! Leve de Dromer, leve de Visionair! Vlieg veilig.

Leve de Dromer, leve de Visionair!
Loge TOM met de vingers naar beneden en witruimte aan de bovenkant

Word je blij van mijn pleidooi om meer te dromen? Boor zelf jouw eigen hulpbronnen aan. Eentje heb je altijd voorhanden: al je persoonlijke mooie herinneringen.
Zet deze positiviteit om naar sprankelende steengoede taal.
Samen met mij schrijf je prikkelende teksten, voor meer interactie met je opdrachtgevers!

Reacties

Mike zegt:

Mooi. Dare to dream (evt: big) !
Ik droomde als kind altijd dat alle wegen uit water bestonden en iedereen op zn eigen eilandje leefde. Ik creëerde mijn eigen droomwereld ???
Zei de ene dromer tegen de andere...
Ik droom ook vh hippie - tijdperk, nog steeds waar het om draait:
LOVE & PEACE, aangelengd met FREEDOM...

Ina zegt:

Wauwwww

Geef een reactie